flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Недостатнє фінансування для закупівлі знаків поштової оплати та оплати послуг з пересилання поштової кореспонденції суду

29 вересня 2020, 11:54

 

На сьогодні склалась надзвичайно критична ситуація із забезпеченням відправлення правосуддя внаслідок відсутності належного фінансового забезпечення судів поточними видатками для здійснення судочинства у 2020 році.

Фактично суди вже використали всі свої фінансові ресурси, передбачені Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" для придбання конвертів, марок, дисків відео- та звукозапису, паперу, витратних матеріалів для оргтехніки, для оплати відповідних послуг, що забезпечують відправку поштової кореспонденції (маркувальні машини, відеоконференцзв’язок під час судового засідання, Інтернет, телефонію).

У зв’язку із зазначеним суди вимушено зупиняють відправлення поштової кореспонденції, якою здійснюється повідомлення учасників справ про судові засідання (судових повісток, копій процесуальних документів тощо).

Так, Західним апеляційним господарським судом на сайті розміщено повідомлення про припинення з 22 вересня 2020 року відправлення судової кореспонденції через поштове відділення у зв’язку із відсутністю коштів для оплати послуг пересилання.

Господарський суд Волинської області також звертається до всіх респондентів про неможливість  відправлення поштової кореспонденції у повному об’ємі.

Звертаємось до сторін та учасників справ з проханням отримувати процесуальні документи, у тому числі виклики та повідомлення, електронною поштою (попередньо подавши заяву про такий спосіб отримання кореспонденції із зазначенням адреси своєї електронної пошти), або зареєструвавшись у підсистемі «Електронний суд» чи безпосередньо через канцелярію Господарського суду Волинської області (жителі м. Луцьк).

А також, у разі звернення до суду з клопотаннями, заявами просимо вказувати номери засобів телефонного зв’язку, а також адресу електронної пошти.