flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома ФОП Колесніка О. А.

18 червня 2020, 15:51

На адресу Господарського суду Волинської області 25.05.2020р. надійшла заява Акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" про видачу судового наказу про стягнення з Фізичної особи-підприємця Колесніка Олега Анатолійовича грошової заборгованості в розмірі  39 398,37 грн., яка не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, за заявою від 05.05.2018 про надання кредиту за послугою "Кредитний ліміт на поточний рахунок фізичної особи-підприємця "Підприємницький", яка  відповідає вимогам, встановленим ГПК України, підписана уповноваженою особою, подана в межах строків позовної давності на підставі договору у письмовій формі .

28.05.2020 року судом було видано судовий наказ №903/363/20 про стягнення з Фізичної особи- підприємця Колесніка Олега Анатолійовича на користь Акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" 31 025 грн. 28 коп. заборгованості за кредитом, 7 199 грн. 64 коп. заборгованості за відсотками за користування кредитом, 1 087 грн. 93 коп. заборгованості по комісії за користування кредитом, 85 грн. 52 коп. пені за несвоєчасність виконання зобов’язань за договором, а всього: 39 398 грн. 37 коп. та 210 грн. 20 коп. витрат по сплаті судового збору.

Водночас, судовий наказ  від 28.05.2020, направлений на адресу підприємця Колесніка Олега Анатолійовича, визначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (Волинська область, с. Зміїнець, вул. Нова, буд. 9, кв. 2) повернутий до суду без вручення адресату з відміткою: "інші причини, що не дали змоги  виконати обов’язки щодо пересилання поштового відправлення".

Відтак, суд повідомляє боржника – Фізичну особу-підприємця Колесніка Олега Анатолійовича, що  під час розгляду вимог в порядку наказного провадження та видачі судового наказу, суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті (п.7 ч.1 ст.155 ГПК України).

Відповідно до частин 1 та 2 статті 157 Господарського процесуального кодексу України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу, копій заяви стягувача та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб. Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

Заява про скасування судового наказу має відповідати вимогам ст. 157 ГПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 ГПК України, у разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Згідно ч.4 ст.122 ГПК України з опублікуванням оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Суд повідомляє  боржника – Фізичну особу-підприємця Колесніка Олега Анатолійовича про можливість отримання копії заяви про видачу судового наказу з додатками документів та копії судового наказу №903/363/20 в приміщені Господарського суду Волинської області за адресою: пр. Волі, 54а, м. Луцьк, Волинська обл., та право боржника скасувати протягом 15 днів з дня даного оголошення.

Крім того, ч. 2 статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" передбачено, що усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч.1 ст.4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Суд повідомляє боржника – Фізичну особу-підприємця Колесніка Олега Анатолійовича про можливість  ознайомлення з судовим наказом Господарського суду Волинської області №903/363/20 від 28.05.2020 у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Інформацію по справі також можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.