flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення ТзОВ “Науково-виробниче об’єднання "Західенерго” по справі №903/253/20!

27 квітня 2020, 15:43

Суд повідомляє Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче об’єднання «Західенерго» про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю “Волиньелектрозбут” звернулося до господарського суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дубечненський керамічний завод», Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче об’єднання «Західенерго» про солідарне стягнення 24280,15 грн.

Ухвалою Господарського суду Волинської області від 15.04.2020 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Волиньелектрозбут» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дубечненський керамічний завод», Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче об’єднання «Західенерго» про солідарне стягнення 24280,15 грн. прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Водночас, ухвала суду від 15.04.2020, направлена на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче об’єднання «Західенерго», визначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме: вулиця Львівська, 44, місто Червоноград, 80100, повернута до суду без вручення адресату з відміткою: "інші причини, що не дали змоги виконати обов’язки щодо пересилання поштового відправлення: адресат відсутній за вказаною адресою".

Суд на підставі ст.121, ч.4 ст.122 ГПК України вважає за необхідне повідомити через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України відповідача-2 по справі №903/253/20 – Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче об’єднання «Західенерго» про відкриття провадження у справі  за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Підпунктом 3 пункту 11 частини 1 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 30 березня 2020 року №540-IX, який набрав чинності 02.04.2020 року, внесено зміни, зокрема, до Господарського процесуального кодексу України, а саме: розділ Х "Прикінцеві положення" Господарського процесуального кодексу України  доповнено пунктом 4 такого змісту: "4. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 46, 157, 195, 229, 256, 260, 288, 295, 306, 321, 341, 346, 349, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, апеляційного оскарження, залишення апеляційної скарги без руху, повернення апеляційної скарги, подання заяви про скасування судового наказу, розгляду справи по суті, строки, на які зупиняється провадження, подання заяви про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами, звернення зі скаргою, оскарження рішення третейського суду, судового розгляду справи, касаційного оскарження, подання відзиву продовжуються на строк дії такого карантину.

Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може   бути меншим,  ніж  строк карантину, пов’язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (із змінами і доповненнями), установлено з 12.03.2020 до 24.04.2020 на усій території України карантин.

Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року. Відповідне рішення прийняте на засіданні Уряду 22 квітня.

Запропонувати відповідачу – Товариству з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче об’єднання «Західенерго» в порядку ст. ст. 165, 178 ГПК України, надати суду не пізніше 15-ти календарних днів з дня закінчення строку дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19): відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), копію відзиву та доданих до нього документів надіслати позивачу, докази чого надати суду.

Крім того, ч. 2 статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" передбачено, що усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч.1 ст.4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Також суд повідомляє відповідача – Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче об’єднання «Західенерго» про можливість  ознайомлення з процесуальними документами по справі №903/253/20 у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Інформацію по справі можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.