flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведення засідань в режимі онлайн системою EasyCon

16 квітня 2020, 10:55

    Доки одні суди навипередки звітують про застосування технічних можливостей дистанційного засідання, інші ставляться до цього більш обережно, аби не порушити закон.

    Так, збори суддів Миколаївського апеляційного суду прийняли рішення про недоцільність проведення засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісів Skype та Zoom.

    Як повідомили у прес-центрі «Судової влади», це пояснили тим, що застосування цих програм може призвести до порушення п.5 ст.6 закону «Про захист персональних даних». Адже у цього програмного забезпечення, розробниками якого є фірми у США, відсутній відповідний захист персональних даних користувачів зазначених платформ.

   Водночас, відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, який затверджено наказом ДСАУ від 8.04.2020 №169, програмним забезпеченням для проведення засідань в режимі онлайн обрано систему EasyCon.

Тестування програмного та технічного забезпечення розпочато 13.04.2020.