flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл на тему: «Новели, які передбачає Кодекс України з процедур банкрутства»

20 лютого 2020, 10:40

19 лютого 2020 року  на базі Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки відбувся круглий стіл на тему: «Новели, які передбачає Кодекс  України з процедур банкрутства».

З вітальним словом до присутніх звернувся голова суду Шум Микола Сергійович, наголосивши на актуальності проблеми  у зв’язку з прийняття нового Кодексу України з процедур банкрутства. На його переконання,  проведення  подібних заходів сприятиме окресленню важливих питань у зазначеній сфері та пошуку шляхів   їх вирішення.

Також у заході взяли участь: судді Господарського суду Волинської області, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, та їх помічники; адвокати; арбітражні керуючі; представники  Сектору питань з банкрутства Головного територіального управління юстиції у Волинській області; викладачі та студенти юридичного факультету.

У ході своєї  доповіді  к. ю. н.  доц. кафедри цивільно-правових дисциплін Гофман Ю.Б. розповів присутнім про становлення законодавства про банкрутство в Україні, порівнюючи з міжнародним досвідом становлення інституту банкрутства. На думку арбтражного керуючого Рабана М.Т. новий кодекс створив всі умови для посилення диктатури кредиторів, знівелювавши інститут арбітражного керуючого. Адвокат Пилипчук І.Ю.  зазначила в своєму виступі про актуальні питання  застосування процедури санації. Помічник судді Боснюк Ю.П. детально зупинилася на особливостях провадження у справах про банкрутство фізичних осіб, наголосивши на тому, що процедура банкрутства фізичної особи  фактично є добровільною, оскільки може бути розпочата лише за заявою самої фізичної особи- боржника.

За результатами проведеного заходу учасники дійшли висновку про те, що обговорення новел процедури банкрутства викликає особливий інтерес та жваву дискусію у профільному середовищі, оскільки на сьогодні справи про банкрутство становлять окрему велику категорію спорів.