flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про виклик по справі № 903/891/19!

17 лютого 2020, 17:48

Суд повідомляє Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Заповіт” про те, що заступник прокурора Волинської області в інтересах держави в особі Поворської сільської ради Ковельського району, звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “Заповіт”, в якому просить:

         - розірвати договір оренди землі, укладений 15.07.2017 між Ковельською районною державною адміністрацією та Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю “Заповіт”, зареєстрований в книзі реєстрації договорів оренди землі Поворської сільської ради Ковельського району 01.08.2017 за №5.

         В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем умов договору оренди землі від 15 липня 2017 року, а саме несвоєчасної сплати коштів до бюджету Поворської сільської ради за користування земельною ділянкою.

Ухвалою суду від 13.11.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 23.12.2019.

         Ухвалою суду від 23.12.2019  відкладено підготовче засідання на 09.01.2020.

         Ухвалою суду від 09.01.2020 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 10.02.2020.

Згідно ч. 11 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України (далі – ГПК України) у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Представник позивача, в призначене судове засідання не прибув, хоча належним чином повідомлений про дату та час судового засідання, що підтверджується рекомендованим повідомленням поштового відправлення №4505000090998.

         Представник відповідача в судове засідання не прибув, уповноваженого представника не направив, ухвала суду від 09.01.2020 була направлена на адресу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “Заповіт”, що зазначена в позовній заяві та відповідає відомостям з Єдиного державного  реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме: (25006, Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Михайлівська, буд. 73), проте повернута поштовим відділенням з відміткою “інші причини, що не дали змоги виконати обов’язки щодо пересилання поштового відправлення”.

Згідно до ч. 4 ст.122 ГПК України відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається у суд через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщено не пізніше, ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи. В оголошенні про виклик вказуються дані, зазначені у частині першій статті 121 цього Кодексу.

         Суд враховуючи, що направлена на адресу відповідача ухвала суду від 09.01.2020, була повернута поштовим відділенням з відміткою “інші причини, що не дали змоги виконати обов’язки щодо пересилання поштового відправлення”, дійшов висновку за необхідне викликати його у судове засідання через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

         Ухвалою суду 10.02.2020 вирішено здійснити офіційне оприлюднення оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України про виклик у судове засідання відповідача – Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Заповіт”.

Суд на підставі ст.121, ч.4 ст.122 ГПК України вважає за необхідне викликати через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України відповідача по справі №903/891/19 – Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Заповіт” 10.03.2020 на 10:40 год.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а) в залі судових засідань №103.

Запропонувати відповідачу повторно подати суду в порядку ст. 207 ГПК України заяви чи клопотання, додаткові документи, пов’язані з розглядом справи, які не були заявлені у підготовчому провадженні до моменту розгляду справи по суті із обґрунтуванням поважності причин їх неподання у визначений строк.

Крім того, ч. 2 статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" передбачено, що усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч.1 ст.4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Суд повідомляє відповідача – Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Заповіт” про можливість  ознайомлення з ухвалами суду від 09.01.2020 по справі №903/891/19 у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Інформацію по справі також можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.