flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вірність покликанню

06 лютого 2020, 12:25

Богиню правосуддя Феміду зображають із зав’язаними очима. Вона символізує безпристрастність, неупередженість, бо її завдання – зважити всі докази на теренах справедливості, без жодних симпатій та упереджень. Такі ж функції і у служителів Феміди – суддів. Адже в суд заходить дві правди, а виходить одна.

Незабаром 70- річний ювілей святкує суддя  Господарського суду Волинської  області у відставці Гончар Марія Михайлівна, наша землячка, яка народилася в с. Михлин  Горохівського району. Більше половини свого життя присвятила цій нелегкій, відповідальній роботі.

Марія Михайлівна розпочала свою трудову діяльність у держарбітражі у 1974 році, працюючи закінчила   Харківський  юридичний  інститут. З березня 1986 року була  призначена арбітром, згодом - суддею та  працювала в нашій установі  до 3 серпня 2015 року – дня виходу у відставку.

Гончар М.М. пройшла у господарському суді  непростий шлях від друкарки до судді господарського суду, присвятивши  арбітражно – судовій системі 39 років свого життя, з них суддівству – понад 27 років, будучи суддею колегії з розгляду справ про  банкрутство.

Колективу суду відома її надзвичайна людська порядність та скромність, доброта та життєва мудрість. Марія Михайлівна користується  великою повагою колег за її професіоналізм, справедливість, відданість справі та готовність прийти на допомогу.

Крім цього,  вона чуйна дружина та любляча мати, яка має двох синів Володимира та Сергія.  На сьогодні  Марія Михайлівна -   суддя  у відставці, яка вільний час присвячує сім’ї, вихованню онуків.

За вагомий особистий внесок у здійснені правосуддя, захист конституційних прав і свобод громадян, високу професійну майстерність Марії Михайлівні присвоєно почесне звання «Почесний працівник арбітражного суду» (1992); «Почесний працівник господарського суду України» (2004р.)

 За особисті досягнення в галузі юриспруденції  відзначена  нагородами:

 Подякою голови Вищого господарського суду України (2002р.);

Почесною грамотою Вищого господарського суду України та Ради суддів господарських судів (2003р.);

Ювілейним знаком Вищого господарського суду України «Ветеран господарських судів України»(2006р.);

Ювілейною платівкою -85 років системи господарських судів;

Почесною відзнакою Вищої ради юстиції ( 2009р.);

Почесною грамотою Волинської обласної ради з цінним подарунком (2009р.);

Почесною грамотою Вищого господарського суду України з памятним знаком (2009);

Ювілейним знаком ВГСУ «20 років господарським судам України»(2011р,);

Ювілейною медаллю ВГСУ (2012р,);

Знаком ВГСУ «Знак пошани» (2015р.);

Почесною грамотою Ради суддів України (2019р.)