flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища Рада Правосуддя затвердила зміни до Положення про проведення конкурсу на посади держслужбовців у судах

28 листопада 2019, 12:28

Вища рада правосуддя 26 листопада 2019 року внесла зміни до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя.

Відповідно до положень статті 22 Закону України «Про державну службу» з метою добору осіб, здатних професійно виконувати посадові обов’язки, проводиться конкурс на зайняття посади державної служби.

Статтею 5 Закону України «Про державну службу» визначено, що особливості правового регулювання державної служби в системі правосуддя визначаються законодавством про судоустрій і статус суддів.

Відповідно до частини першої статті 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» призначення на посади державних службовців, працівників, які виконують функції з обслуговування, оплата праці та соціальні гарантії працівників апаратів місцевих, апеляційних судів, вищих спеціалізованих судів, апарату Верховного Суду, секретаріатів Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України регулюються нормами законодавства про державну службу з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

1 листопада 2019 року до Вищої ради правосуддя від Державної судової адміністрації України надійшов для погодження проект змін до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя у відповідній редакції (лист Голови ДСА України від 28 жовтня 2019 року №10-25900/19).

Заслухавши Голову Вищої ради правосуддя Овсієнка Андрія Анатолійовича, Вища рада правосуддя, керуючись статтею 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вирішила внести зміни до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, виклавши його у новій редакції.

Зокрема, внесеними змінами визначено, що тестування на зайняття посад державної служби всіх категорій у судах, органах та установах системи правосуддя здійснюється на технічній базі судів, органів та установ системи правосуддя, а у разі неможливості — за попереднім погодженням на базі органів та установ, що належать до сфери управління Національного агентства України з питань державної служби.

Також затверджено механізм перевірки володіння іноземною мовою кандидатів на зайняття посад категорії «А» в судах, органах та установах системи правосуддя.

Запроваджено новий етап конкурсу — перевірку поданої особою інформації на відповідність кваліфікаційним вимогам, установленим умовами проведення конкурсу.