flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Волинської області забезпечив повернення громаді приміщення, наданого підприємцю в оренду із порушеннями законодавства

19 листопада 2019, 09:37

Господарський суд Волинської області забезпечив повернення громаді приміщення,   наданого підприємцю в оренду із порушеннями законодавства

           

В провадженні Господарського суду Волинської області перебувала справа за позовною заявою заступника керівника місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Виконавчого комітету селищної ради до фізичної особи-підприємця про визнання недійсним договору оренди нежитлового приміщення та зобов’язання повернути нежитлове приміщення.

Позовна заява була обґрунтована тим, що при укладенні договору оренди нежитлового приміщення всупереч вимогам Закону України "Про оренду державного та комунального майна", Методики оцінки об’єктів оренди, суб’єктом господарювання не було проведено оцінки майна, яке здавалося в оренду, та, відповідно, було неправильно розраховано розмір орендної плати, яка повинна була сплачуватися у місцевий бюджет.

Після відкриття судом провадження у справі відповідачем було вжито заходів, спрямованих на добровільне виконання позовних вимог, зокрема, в частині повернення з оренди комунального майна в користування територіальної громади селища, внаслідок чого суд закрив провадження у справі у зв’язку з відсутністю предмету спору.

 

З повним текстом ухвали Господарського суду Волинської області від 12.11.2019р. у справі № 903/720/19 можна ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/85549796.