flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміни в законодавстві у зв’язку з набранням чинності Кодексу України з процедур банкрутства

30 жовтня 2019, 11:13

У зв’язку  з набранням чинності Кодексу України з процедур банкрутства згідно з  п.2 Прикінцевих та Перехідних положень якого визнаються такими, що втратили чинність:

- Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом;

-  Постанова ВРУ «Про введення в дію Закону України «Про банкрутство»;

-  Закон України «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті» втрачає чинність через 1 рік введення в дію цього Кодексу.

Поряд з цим внесено  зміни  в Господарський процесуальний кодекс України - статтю 337 Господарського процесуального кодексу України доповнено частиною п'ятою такого змісту:"5. Тимчасове обмеження фізичної особи- боржника у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом до закриття провадження у справі про неплатоспроможність такої фізичної особи в порядку, визначеному Кодексом України з процедур банкрутства".

 Та в Законі України «Про судовий збір» -  судовий збір  справляється за заяви про скасування судового наказу - в розмірі 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб а також за заяви про затвердження плану реструктуризації до відкриття провадження у справі  про банкрутство - в розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.