flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено "День відкритих дверей"

12 грудня 2013, 16:38
11 грудня 2013 року з метою побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, формування у них поваги до права, а також задля покращення доступу до правосуддя у господарському суді Волинської області проведено день відкритих дверей.
 
 
В цей день відвідувачами господарського суду була студентська молодь Луцька.
 
 
Студенти ознайомились з матеріалами постійно діючої виставки "З історії та сьогодення господарського суду Волинської області". У ході екскурсії вони прослухали цікаву та пізнавальну розповідь заступника голови суду Філатової Світлани Тимофіївни.
 
 
Багато нового та корисного майбутні юристи дізналися під час зустрічі з керівництвом апарату суду: Коритнюком Олегом Олександровичем - керівником апарату суду; Соломкою Оксаною Миколаївною - начальником організаційно-кадрового відділу та Іванюком Сергієм Васильовичем - начальником відділу технічного забезпечення судового процесу та інформаційної роботи.
 
Філатова Світлана Тимофіївна розповіла про систему правосуддя в нашій державі, зупинившись на особливостях розгляду спорів у господарських судах. Також висвітлила цікаві та одночасно складні юридичні моменти розгляду господарських спорів.
 
 
Коритнюк Олег Олександрович ознайомив гостей з принципами та структурою організації діяльності апарату суду, зокрема, з роботою помічників суддів, секретарів судових засідань та відділів суду.
Заступник голови суду відповіла на запитання майбутніх спеціалістів в галузі права, в т.ч. щодо реформування судової системи України на сучасному етапі. Молодих людей цікавило також, як працевлаштуватися на роботу в суд.
 
 
На завершення студенти мали можливість відвідати робочі кабінети суддів, помічників та секретарів, зали судових засідань.
 
 
У залі судового засідання студенти відчули себе повноцінними учасниками судового процесу. Суддя Якушева Інна Олександрівна ознайомила присутніх зі стадіями судового процесу. Секретар судового засідання Мороз Д.В. розповів про фіксацію судового процесу.
 
 
Судовий розпорядник Урбанович Ю.В. розповів про систему забезпечення порядку та безпеки під час судових засідань. Працівники спеціального підрозділу судової міліції «Грифон» продемонстрували присутнім роботу металодетектора, пояснили порядок перебування у приміщенні суду.
 
 
Гості господарського суду залишивши для себе багато позитивних вражень від проведеного заходу, висловили щиру вдячність та сподівання на подальші зустрічі.