flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський тиждень права

09 грудня 2013, 09:10

На виконання Указу Президента України № 1149 від 08.12.2008 року «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.08.2013 року № 611-р. та наказу господарського суду Волинської області №44/02-5 від 30.10.2013р. в господарському суді Волинської області з 09 грудня до 13 грудня 2013 року проходить Всеукраїнський тиждень права.

Дана правоосвітня акція, яка стала в Україні традиційною, проводиться за підтримки Міністерства юстиції України щорічно, в тиждень, що включає в себе 10 грудня – День прав людини.

Конституція України визначає, що всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними (ст. 21).

Усвідомлення своїх прав та вміння ними користуватись – є невід’ємною частиною якісного життя.

Проведення Всеукраїнського тижня права має сприяти підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації і захисту.

Відповідно до Плану заходів в господарському суді Волинської області організовано проведення лекцій для працівників суду з питань реалізації і захисту прав людини, передбачено виступи у засобах масової інформації з питань ефективності та доступності правосуддя, здійснюється підвищення рівня правових знань громадян про порядок захисту своїх прав і охоронюваних законом інтересів за допомогою сучасних інформаційних технологій шляхом розміщення відповідної інформації на сайті суду та висвітлюється на сайті суду заходи з проведення Всеукраїнського тижня права.