flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості!

30 травня 2019, 17:29

         З нагоди святкування 28-ї річниці утворення господарських (арбітражних) судів України та у рамках проведення Дня захисту дітей у суді відбувся "Урок справедливості".  До участі у заході були запрошені діти працівників господарського суду, які досягли шкільного віку.

         Зустріч розпочав голова суду Шум Микола Сергійович, який привітав маленьких гостей із прийдешніми святами, провів знайомство з кожним з них, а також розповів про те, яку важливу та відповідальну роботу виконують їх батьки, працюючи у суді.

         Суддя-спікер Дем’як Валентина Миколаївна розповіла дітям про значення судових установ в житті суспільства, навела доступні та цікаві приклади життєвих ситуацій, вирішення яких може здійснюватися у суді, ознайомила із символами та атрибутами  судової влади.

         Учасникам продемонстрували мультфільми на правничу тему під назвами "Кінь проти хом’яка" та "Слон проти жирафи", після перегляду яких школярі висловлювали власну думку щодо правильності вирішення судом конфліктів, важливості вирішення спорів на засадах справедливості, забезпечення рівних прав усіх сторін.

         Наприкінці на згадку про зустріч дітям подарували сувеніри та пригостили солодощами.