flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників господарських проваджень!

02 січня 2019, 16:00

Господарський суд Волинської області повідомляє, що з 01.01.2019р. приймання та реєстрація процесуальних документів від учасників судових проваджень буде здійснюватись з офіційних електронних адрес (електронних кабінетів).

Електронні кабінети необхідно створити в Електронному суду за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua

Приймання та реєстрація процесуальних документів, які надіслані з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будіь-яких інших імен не здійснюється.

Також за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua міститься відеодопомога по створенню електронного кабінету.

Підсистема "Електронний суд" забезпечує обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, органами та установами системи правосуддя, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу.

За допомогою сервісу Електронного суду учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи (позовні заяви, клопотання тощо) в електронному форматі.  

Після успішної відправки учасник судового процесу може відслідковувати рух та стан розгляду свого документа в суді. Інформація про доставку документа, його реєстрацію та інші відомості надсилаються до Електронного кабінету автора в автоматичному режимі.

Також учасник судового процесу за допомогою сервісу Електронного суду може сплатити судовий збір та інші платежі у режимі онлайн, сформувати та надати електронне доручення іншій особі, та додатково отримувати:

веб-посилання на тексти всіх сформованих судом процесуальних документів по справі, в якій учасник процесу приймає участь: судові рішення, судові повістки, виклики тощо;

інформацію про отримані та зареєстровані вхідні документи по справі разом з документами в електронному форматі;

інформацію про отримані документи по справі від інших учасників разом з документами в електронному форматі;

електронні документи, що спричинили зміну стану розгляду справи, протоколи автоматизованого розподілу, тощо.

В Електронному кабінеті учасника судового процесу відображається також календар подій по судовій справі.

( інформація з сайту Державної судової адміністрації України)