flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПЕЧАТКА НА БЮДЖЕТНИХ ДОКУМЕНТАХ НЕ ОБОВ’ЯЗКОВА

18 жовтня 2017, 10:24

ПЕЧАТКА НА БЮДЖЕТНИХ ДОКУМЕНТАХ НЕ ОБОВ’ЯЗКОВА

МІНФІН ВИЗНАЧИВ, ЩО ВІДБИТОК ПЕЧАТКИ ОДЕРЖУВАЧІВ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ НА БЮДЖЕТНИХ ДОКУМЕНТАХ НЕ Є ОБОВ’ЯЗКОВИМ

 

Мінфін привів у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами - підприємцями» від 23.03.2017 р. № 1982-VIII наказ «Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету» від 28.01.2002 р. № 57. Серед головних змін:

1) виноску «**» форми плану використання бюджетних коштів доповнено таким реченням: «Наявність або відсутність відбитка печатки одержувачів бюджетних коштів на документі відповідно до законодавства не є обов'язковою». Аналогічних змін зазнав додаток 9 «Довідка про зміни до плану використання бюджетних коштів на _____ рік» до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України;

2) уточнено, що зміни до розпису підписуються:

- керівником відповідного структурного підрозділу Мінфіну або особою, яка виконує його обов'язки, а в разі внесення змін до розпису за спеціальним фондом за рахунок залишку коштів за іншими надходженнями візуються заступниками міністра відповідно до розподілу обов'язків і державним секретарем у межах його компетенції;

- директором Департаменту державного бюджету Мінфіну чи особою, яка виконує його обов'язки;

3) у додатках 1-6, 15 до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України підпис «директор відповідного структурного підрозділу» змінено на «керівник відповідного структурного підрозділу».

Зазначені зміни передбачено наказом Мінфіну України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57» від 06.09.2017 р. № 743.

На основі матеріалів ЛІГА: ЗАКОН