flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у тренінгу для суддів – спікерів «Зв’язки з громадськістю в судах»

12 жовтня 2017, 15:39

Голова суду Шум Микола Сергійович та суддя-спікер Дем’як Валентина Миколаївна взяли участь у тренінгу для суддів – спікерів «Зв’язки з громадськістю в судах», який відбувся в 12 жовтня 2017 року в Луцьку. Тренінг організований Національною школою суддів України в партнерстві з Радою суддів України, Державною судовою Адміністрацією України та за підтримки Консультативної місії Європейського союзу.

Метою навчання було усвідомлення ваги комунікації з громадським суспільством, в тому числі через ЗМІ. Виділено основні завдання судді-спікера у сфері налагодження зв’язків з громадськістю в судах.

Головою Комітету з комунікації Ради суддів України Олександром Сасевичем, було звернуто увагу на те, що за відкритістю полягає довіра до судової влади.

Представник Консультативної місії Європейського союзу Лучіано Скамбіато Лічіарді зазначив, що тільки спільна праця, об’єднання представників ЗМІ і судової влади зробить діяльність судів ще більш прозорими і відкритими суспільству.. Тільки  спільними зусиллями суду та представників ЗМІ ми можемо задовольнити потребу суспільства в одержанні неупередженої інформації, повернути довіру до суду.

За результатами тренінгу присутні отримали сертифікати