flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Висоти та злети юриста Віктора Кравчука"

08 лютого 2017, 14:19

        

       Господарський суд Волинської області з глибоким сумом сповіщає, що 08 лютого 2017 року обірвалося життя Кравчука Віктора Оксентійовича  –  Заслуженого юриста України, судді та голови Господарського суду Волинської області  в минулому.

Віктор Оксентійович Кравчук народився 25 липня 1951 року в селі Гірки Любешівського району Волинської області.
Після закінчення середньої школи навчався в Луцькому технічному училищі № 10, працював слюсарем – складальником Кременчугзького автозаводу Полтавської області.
З травня 1970 до травня 1972 року перебував на строковій військовій службі.
З вересня 1972 до червня 1977 року навчався на юридичному факультеті Львівського державного університету ім. Івана Франка.
Після закінчення університету направлений на роботу в судові органи Волинської області. З серпня 1977 до червня 1978 року виконував обов’язки народного судді Турійського районного народного суду.
В червні 1978 року переведений на посаду старшого консультанта з кадрів відділу юстиції Волинського облвиконкому. З лютого 1980 до червня 1981  року - юрисконсульт Волинського облвиконкому, а з червня 1981 до квітня 1986 року - інструктор відділу адміністративних органів Волинського обкому партії.
В квітні 1986 року призначений на посаду заступника начальника відділу юстиції Волинського облвиконкому, а з лютого 1992 року до лютого 2001 року працював начальником обласного управління юстиції.
З лютого 2001 до лютого 2002 року - радник з правових питань голови Волинської обласної державної адміністрації.
З лютого 2002 року - суддя, а з квітня того ж року до жовтня 2012 року голова Господарського суду Волинської області.
У вересні 2016 року відповідно до постанови Верховної Ради України звільнений з посади судді Господарського суду Волинської області у зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років.
За вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, заслуги у зміцненні законності і правопорядку, високий професіоналізм в жовтні 2000 року Кравчуку Віктору Оксентійовичу Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».
У 1998 році удостоєний звання «Почесний член Спілки юристів України», був дипломантом в номінації «Юрист року Волині» в 1997 та 1998 роках, переможцем в номінації «Людина року Волинського краю – 2000».
Нагороджений Митрополитом Київським і всієї України Володимиром ювілейним орденом «Різдво Христове 2000» II ступеня за заслуги перед Українською Православною Церквою у 2000 році.
       Кравчук Віктор Оксентійович нагороджений Почесною грамотою Волинської обласної державної адміністрації з врученням цінного подарунку від імені Президента України за сумлінну працю, високий професіоналізм вагомий особистий внесок у забезпечення захисту державних інтересів і законних прав громадян в жовтні 2003 року.
         Указом Президента України в грудні 2009 року нагороджений орденом «За заслуги ІІІ ступеня» за вагомий особистий внесок у здійснення правосуддя, захист конституційних прав і свобод громадян, високу професійну майстерність.
Віктор Оксентійович займався викладацькою діяльністю на юридичному факультеті і факультеті післядипломної освіти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
Був одружений, батько двох дітей.
   Впродовж свого трудового життя, на всіх щаблях службової кар’єри та професійної діяльності Віктор Оксентійович  був прикладом компетентності та відданості інтересам справи, виняткової особистої відповідальності і самодисципліни, високого професіоналізму, уважного і водночас вимогливого ставлення до колег. Віктор Оксентійович був не просто висококваліфікованим, суддею, а й мудрим та принциповим керівником.
Колектив Господарського суду Волинської області висловлює щире співчуття рідним та близьким з приводу тяжкої втрати – смерті Кравчука Віктора Оксентійовича, прекрасного сім’янина, чоловіка, люблячого батька та дідуся.
         В цю гірку мить поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, схиляємо голову у скорботі. Вічна пам'ять...