flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визначено дату проведення ХIV позачергового з'їзду суддів України

20 січня 2017, 10:02

ХIV позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 14-15 березня 2017 року. Таке рішення було прийнято 10 січня 2017 року на засіданні Ради суддів України з метою виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя", який вступив в дію 5 січня 2017 року.

Відповідно до цього закону з'їзд суддів України має дообрати шість членів Вищої ради правосуддя.

За Законом України "Про Вищу раду правосуддя" цей орган складається з двадцяти одного члена, з яких – десятьох обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, Голова Верховного Суду входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою, двох призначає Президент України, двох обирає Верховна Рада України, двох – з’їзд адвокатів України, двох – всеукраїнська конференція прокурорів, двох – з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

У переліку питань ХIV позачергового з'їзду суддів України передбачено розгляд питань щодо стану здійснення правосуддя та незалежності суддів і судів у 2016 році, обрання суддів Конституційного Суду України, внесення змін до Регламенту з'їзду суддів та Положення про Раду суддів України.