flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у круглому столі на тему «Презентація результатів опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів Волинської області з використанням карток громадського звітування»

26 травня 2016, 16:34

Керівник апарату Господарського суду Волинської області Коритнюк Олег Олександрович та заступник керівника апарату Антонюк Світлана Володимирівна взяли участь у круглому столі на тему: «Презентація результатів опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів Волинської області з використанням карток громадського звітування», який відбувся 25 травня 2016 року в конференц-залі у приміщенні готелю «Україна».

 

 

Метою заходу було оприлюднення результатів дослідження якості функціонування судів Волинської області, рекомендації щодо підвищення ефективності роботи суду.

У заході взяли участь: Оксана Гичук – представник громадсько-консалтингової групи «ПАРТНЕР», Наталія Коцирій - начальник територіального управління Державної судової Адміністрації України у Волинській області, Марина Руденко - радник з питань роботи з громадським суспільством проекту USAID «Справедливе правосуддя»,  керівники апаратів та заступники керівників апаратів місцевих загальних судів та спеціалізованих судів Волинської області.

Під час зустрічі  обговорено результати опитування відвідувачів судів  за допомогою карток громадського звітування та побажання щодо покращення ефективності роботи.

Громадсько-консалтинговою організацією «ПАРТНЕР» за сприяння  Проекту USAID «Справедливе правосуддя» складено аналітичний звіт та розроблено рекомендації щодо покращення роботи судів у  Волинської області.

Так, переважна більшість респондентів Господарського суду Волинської області (95.5%) в цілому оцінили якість роботи суду на «добре» або «відмінно». За 5-бальною шкалою середня оцінка якості роботи суду становить 4.45 бали.

Серед зауважень та пропозицій щодо покращення роботи Господарського суду Волинської області, на які вказали відвідувачі: зробити відкритим доступ до Wi-Fi мережі, забезпечити вільний доступ до побутових приміщень, встановити в приміщенні суду пандус.

         Учасники круглого столу дійшли висновку про необхідність та доцільність проведення відповідного опитування, адже це дає можливість підвищення якості правосуддя, професіоналізму суддівського корпусу, що сприятиме покращенню ефективності та оперативності розгляду справ.