flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл з обговорення проблемних питань практики застосування корпоративного законодавства

19 жовтня 2015, 09:21

15 жовтня  2015 року в приміщенні Вищого господарського суду  було проведено круглий стіл з обговорення проблемних питань практики застосування корпоративного законодавства.

До участі у засіданні круглого столу були  запрошені судді вищих спеціалізованих судів, місцевих і апеляційних господарських судів, провідні науковці  та практики у сфері корпоративних правовідносин.

Від господарського суду Волинської області у заході взяв участь суддя  Вороняк Андрій Сергійович.

Під час першої сесії закладу обговорені питання виникнення та набуття корпоративних прав; окремі аспекти реалізації відповідних прав у ТОВ та застосування позовної давності під час вирішення корпоративних спорів.

На другій сесії були підняті питання щодо корпоративного управління акціонерним товариством; реалізації і захисту переважного права купівлі акцій та права вимоги примусового продажу акцій міноритарними акціонерами; спори між акціонерами та їх відповідальність.

Під час третьої сесії учасники мали можливість обговорити питання судової практики, що виникають підчас вирішення спорів про розрахунки з учасником, який вийшов (вибув) з ТОВ; підстави та порядок припинення корпоративних прав тощо.