flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома учасників господарського процесу

31 липня 2015, 14:24

 

         У зв’язку зі зверненнями суб’єктів господарської діяльності стосовно визнання і виконання за кордоном рішень господарського суду Волинської області, повідомляємо наступне.
         Заінтересована особа або орган може звернутися з клопотанням про визнання і виконання рішення суду у господарській справі, що набрало законної сили, у тому числі затвердженої судом мирової угоди, а також рішень третейських судів безпосередньо до іноземного суду за місцем виконання рішення, якщо інше не передбачено міжнародним договором України.
         З метою звернення з клопотанням про визнання та виконання рішення суду України до компетентного органу запитуваної держави заінтересована особа звертається до суду України, який ухвалив рішення, для отримання документів передбачених міжнародним договором України.
         Якщо міжнародний договір України не визначає переліку документів, що додаються до клопотання, судом України надаються:
         - засвідчена належним чином копія судового рішення;
         - довідка про те, що рішення набрало законної сили, якщо це не випливає безпосередньо з тексту рішення чи вирок;
         - довідка стосовно виконання частини рішення або невиконання рішення на території України;
         - якщо відповідач не брав участі в судовому засіданні – довідка про те, що відповідач був належним чином повідомлений про день та час судового розгляду та копії документів справи, що підтверджують повідомлення відповідача належним чином про час та місце судового розгляду справи.
         Порядок видачі вищевказаних довідок визначений Інструкцією про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженою Наказом Міністерства юстиції України, Державної судової адміністрації України від 27.06.2008 року №1092/5/54 із змінами і доповненнями.