flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запровадження проекту «Електронний суд» в Україні

27 липня 2015, 15:55
З 1 вересня 2015 року згідно рішення Ради суддів України від 22 липня 2015 року №74 буде запроваджено застосування проекту «Електронний суд», що передбачає електронний документообіг між учасниками процесу та судом, а також повне ведення діловодства по справі в електронному вигляді.
Модельними судами відповідно до цього рішення є Київський районний суд м.Одеси, Овідіопольський районний суд Одеської області, Апеляційний суд Одеської області. Основний принцип проекту полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні.
На першому етапі документообіг в електронному вигляді буде здійснюватися тільки по окремих справах, це залежатиме від кількості документів у матеріалах справи.
Пізніше, після доопрацювання програмного забезпечення, електронний документообіг буде здійснюватись між судами усіх інстанцій, що дозволить пересилати справу з одного суду до іншого за декілька секунд/
На третьому етапі електронний суд буде доступний для всіх громадян по всіх категоріях справ.