flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Статистичні показники роботи господарського суду Волинської області у І півріччі 2015 року

22 липня 2015, 10:41
         Відповідно до статистичних даних впродовж І півріччя 2015 року на розгляд господарського суду надійшло 1 925 заяви, скарги, клопотання, з них позовних заяв – 901.
         Ухвалами господарського суду Волинської області за вказаними заявами порушено провадження у 770 справах108 заяв повернуто без розгляду, відмовлено у прийнятті або передано за підсудністю 23 заяви.
         Господарським судом Волинської області впродовж зазначеного періоду завершено провадження у 721 справі, з них 471 позов задоволено повністю або частково, що становить 65% від кількості розглянутих.
         Найбільш поширеною категорією спорів, які перебували на розгляді господарського суду, залишаються майнові спори, які виникають при виконанні господарських договорів, що становить 63% від загальної кількості розглянутих справ.
         У спорах про банкрутство у звітному періоді завершене провадження у 21 справі, з них, із затвердженням звіту ліквідатора 17 справ.
         З-поміж розглянутих справ у 67 провадження порушені за заявами прокурорів. За результатом розгляду зазначених справ 51 позовів задоволено повністю або частково.
         З метою здійснення профілактики та попередження порушення законності, а також усунення недоліків у діяльності підприємств, установ, організацій, суддями винесено 14 окремих ухвал.
         Крім того, впродовж І півріччя 2015 року суддями господарського суду, в порядку ст. 90 ГПК України про порушення законності, що містять ознаки дії, переслідуваної в кримінальному порядку направлено 1 повідомлення органам прокуратури.
         Суддями господарського суду Волинської області впродовж звітного періоду винесено 1 781 процесуальний документ, що підлягає оскарженню в порядку ст. 106 ГПК України.