flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В приміщенні господарського суду Волинської області відбувся круглий стіл на тему: «Стратегія розвитку судової системи в Україні на 2015-2020 роки».

22 червня 2015, 16:49

          Круглий стіл на тему: "Стратегія розвитку судової системи в України на 2015 – 2020 роки"

 
          19 червня 2015 року об 11.00 год. у приміщенні господарського суду Волинської області відбувся круглий стіл на тему: «Стратегія розвитку судової системи в Україні на 2015-2020 роки».
 
          Захід проведено з метою обговорення ефективних засобів юридичного захисту та забезпечення права на справедливий суд за наступними напрямками:
          - незалежність та прозорість судової системи;
          - підвищення професійного рівня суддів;
          - вдосконалення системи "Електронного суду".
 
          У круглому столі взяли участь: голова господарського суду Волинської області Шум М.С., суддя господарського суду Волинської області, кандидат юридичних наук Дем'як В.М., суддя Вороняк А.С. та начальник відділу технічного забезпечення судового процесу та інформаційної роботи господарського суду Волинської області Іванюк С.В., також запрошені гості: старший прокурор відділу представництва інтересів громадян і держави в судах прокуратури Волинської області Бородчук О.В., адвокати Мартіросян А.Г. та Василюк І.М., доценти кафедри кримінального права і процесу СНУ ім. Лесі Українки, кандидати юридичних наук Батюк О.В. та Чупринський Б.О., депутат Верховної ради України 4-го скликання, депутат Волинської обласної ради Слабенко С.І.
 
          Зустріч розпочав голова господарського суду Волинської області Шум М.С., наголосив на актуальності питань винесених на обговорення круглого столу, назвав доповідачів та учасників обговорення, оголосив регламент.
 
          З доповідями виступили судді Дем'як В.М. та Вороняк А.С., а також начальник відділу технічного забезпечення судового процесу та інформаційної роботи господарського суду Волинської області Іванюк С.В.
 
          Під час зустрічі були обговорені шляхи забезпечення функціонування судової влади, які відповідають суспільним очікуванням щодо належного та справедливого суду, а також європейським цінностям. Учасники наголосили на необхідності забезпечення незалежності, безсторонності та неупередженості суддів, підвищенні професійного рівня суддів, забезпечення прозорості та відкритості правосуддя. Також обговорено питання вдосконалення системи "Електронного суду", як механізму інформування учасників процесу та економії державних коштів.