flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді відбулась урочиста нарада з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника і захисниць України та Дня українського козацтва

01 жовтня 2024, 14:09

Сьогодні, 1 жовтня, ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України та День українського козацтва.

Це свято мужності, відваги та честі, яке символізує непохитність духу та незламність тих, хто боронить нашу рідну землю.

Символічно, у цей день до Господарського суду Волинської області завітали воїни 100-тої окремої механізованої бригади. Їхній візит нагадав усім присутнім про те, що справедливість і законність – це те, за що вони борються на полі бою. Своєю мужністю та рішучістю воїни демонструють, що Україна залишатиметься вільною і незалежною державою, а правосуддя – невід'ємною частиною демократичного суспільства.

З вітальним словом до воїнів та усіх присутніх звернулась суддя-спікер Господарського суду Волинської області – Валентина ДЕМ`ЯК.

«Хто б міг подумати, що для щастя нам так мало треба. Жити у мирній країні, бути у рідній домівці зі своєю родиною», – зазначила Валентина Миколаївна.

Суддя вкотре висловила щиру вдячність Збройним Силам України та завершила свій виступ щемливими словами:

Ти думав, що я вмиюся слізьми?

Впаду перед тобою на коліна?

Нащадку сумнозвісної орди

Не по зубах тобі я – Україна!

Присутні воїни подякували колективу суду, а особливо – Миколі Сергійовичу ШУМУ за постійну підтримку та надану допомогу. Також вручили Подяку колективу Господарського суду Волинської області та особисто привітали зі святом.

Своєю чергою, Микола Сергійович наголосив, що судді та працівники апарату й надалі будуть долучатись до волонтерської діяльності, надаючи допомогу нашим захисникам.

На завершення суддя-спікер Валентина ДЕМ`ЯК відзвітувала про роботу  І етапу XХ чергового з’їзду суддів України.

Нарада відзначилася теплою та дружньою атмосферою.