flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітаємо із 33 річницею утворення системи господарських (арбітражних) судів України!

04 червня 2024, 14:41

Четвертого червня 1991 року був прийнятий Закон України «Про арбітражний суд»,  з яким пов’язаний подальший розвиток системи господарського судочинства в Україні. Сьогодні ми святкуємо 33 річницю від Дня утворення господарських судів. За цей час господарська судова система гідно витримала перевірку часом і довела, що вона може якісно, оперативно та об’єктивно забезпечувати захист прав та інтересів суб’єктів господарювання.

З нагоди 33-ї річниці утворення господарських (арбітражних) судів України у Господарському суді Волинської області відбулися урочисті збори суддів та працівників апарату суду.

Зі словами вітання та щирої подяки за самовіддану роботу до колективу суду звернувся в.о. голови суду Микола ШУМ:

«Щиро вітаю з професійним святом. Зичу нам усім миру, життєвої наснаги, благополуччя та здобутків у професійній діяльності в ім’я розвитку та процвітання України. Здоров'я, терпіння та витримки у Вашій відповідальній справі», – побажав Микола Сергійович.

Також суддя поділився із колегами цікавою інформацією щодо роботи, заслуг та здобутків працівників суду. За вагомий внесок у справедливість та високий професіоналізм працівників апарату суду було нагороджено грамотами та подяками. Зокрема:

  • Подякою Верховного Суду – Михайла ВЕДМЕДЮКА;
  • Подякою Північно-західного апеляційного господарського суду – Віталія КОСТЮЧИКА;
  • Почесною грамотою Волинської обласної державної адміністрації – Світлану КОЛОМЕЙЧУК;
  • Грамотою Волинської обласної ради – Юліану КОВАЛЬЧУК;
  • Подякою Луцького міського голови – Ларису РОГОВЦОВУ;
  • Подякою Ради суддів України – Анну ГОФМАН;
  • Грамотою керівника апарату суду – Любов ЗАХАРЧУК.

Символічно, у цей день Микола ШУМ представив суддівському колективу та працівникам апарату суду новопризначену суддю – Світлану Віталіївну БІДЮК. Судді та колектив суду привітали Світлану Віталіївну з призначенням, побажавши успіхів та професійних здобутків, життєвої наснаги, розуміння й підтримки колег.

Також від себе особисто та від імені колективу Господарського суду Волинської області суддя-спікер Валентина ДЕМ`ЯК від щирого серця привітала Миколу Сергійовича ШУМА з ювілеєм:

«Миколо Сергійовичу, усі ми щиро вітаємо Вас з ювілеєм. Хочемо подякувати Вам за віддану працю, за емоції, за турботу, за підтримку колективу. Ви – мудрий керівник, наставник. Бажаємо Вам міцного здоров`я» – побажала Валентина Миколаївна.

На завершення Микола Сергійович вкотре наголосив про важливість підтримки Збройних Сил України та продемонстрував присутнім Прапор, який був особисто переданий військовослужбовцями колективу Господарського суду Волинської області на знак подяки за надану допомогу.

Нарада відзначилася теплою та дружньою атмосферою, а присутні висловили щире вітання одне одному з професійним святом.