flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 травня - День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08 травня 2024, 09:57

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Цей день, зітканий зі сліз та болю, з гідністю несе на собі тягар минулого, пам'ятаючи тих, хто пожертвував своїм життям у боротьбі за свободу.

Ми вшановуємо цю дату з особливою повагою і вдячністю до тих, хто захищав нашу землю, хто віддав своє життя в боротьбі проти нацизму під час Другої світової війни.

Також не забуваємо про тих, хто постраждав від жорстокості війни – цивільних жертв, дітей війни, в'язнів концтаборів та примусових робітників. Їхній внесок та страждання ніколи не будуть забуті.

Сьогодні – це час не лише для вшанування минулого. Нехай пам'ять про трагічні події нагадує нам про важливість миру та взаєморозуміння в сучасному світі. Цього дня ми не лише пам'ятаємо минуле – вшановуємо тих, хто стояв на захисті нашої країни тоді, а також тих, хто зараз зберігає її незалежність та свободу.

Нехай День пам'яті та перемоги завжди нагадує нам про цінність свободи та миру, за які варто боротися. Нехай він об'єднує нас у прагненні до кращого майбутнього, де влада демократії та гідності буде найвищим пріоритетом.

Слава Героям! Слава Україні!