flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд завжди відкритий до комунікації

02 квітня 2024, 15:04

Господарський суд Волинської області під час навчальної (ознайомчої) практики відвідали студенти першого курсу юридичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки. Протягом березня 2024 року відбулось шість зустрічей.

Радо зустрічали студентів в.о. голови суду Микола ШУМ, суддя-спікер Валентина ДЕМ`ЯК та помічник судді Юлія БОСНЮК.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії, де студенти дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними.

У своїх розповідях Микола Сергійович та Валентина Миколаївна ознайомили майбутніх правників зі  станом здійснення правосуддя Господарським судом Волинської області під час воєнного стану. Говорилось про те, що навіть у важкий період для нашої країни суд продовжує свою діяльність, і обсяг справ протягом цього часу збільшився.

Студенти дізнались про особливості процесу в господарському судочинстві, розгляд  справ спрощеного та наказного провадження, про судові засідання в режимі відеоконференції, а також отримали відповіді щодо функціонування суду та перспектив працевлаштування. Судді наголосили, що двері суду завжди відчинені для майбутніх працівників.

Помічник судді Юлія БОСНЮК розповіла першокурсникам про особливості відкриття провадження у справі про банкрутство. Зауважила, що це можливо як за ініціативою кредитора або кредиторів, так і за ініціативою самого боржника.

На завершення студенти разом із викладачами зробили спільне фото з суддями та помічником судді.

Така співпраця є важливим кроком у формуванні високопрофесійних фахівців у галузі юриспруденції. Спільна робота сприяє підвищенню рівня правової культури молоді, дозволяючи студентам не лише теоретично ознайомитися з нормами права, але й отримати практичний досвід, спостерігаючи за судовими процесами та взаємодіючи з професіоналами у сфері юриспруденції.

Господарський суд Волинської області, демонструючи відкритість до комунікації та активну участь у процесі навчання, створює активне середовище для студентів.

Таке партнерство стає вагомим кроком вперед у розвитку освіти та юридичної галузі, сприяючи підготовці кваліфікованих та компетентних фахівців, які зможуть ефективно впроваджувати свої знання та навички у сфері правосуддя.