flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки розгляду господарським судом у 2014 році справ, пов’язаних із застосуванням антимонопольного законодавства

25 лютого 2015, 09:56

 У 2014 році в провадженні господарського суду Волинської області перебувало 15 справ, спір у яких виник внаслідок порушення суб’єктами господарювання законодавства про захист економічної конкуренції. З них, господарським судом розглянуто 13 справ, у 7 з яких позовні вимоги задоволено повністю.

За результатами розгляду вказаних справ судом на користь держави стягнуто 2 163 800,00грн. штрафних санкцій за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
 
Провадження у справах, пов’язаних із застосуванням антимонопольного законодавства, порушувались судом за позовами Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про стягнення штрафів та пені з підприємств за невиконання рішень комітету, неподання витребуваної комітетом інформації.
Також, провадження у справах зазначеної категорії порушувались за позовами суб’єктів господарювання про визнання недійсними рішень Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, якими накладались штрафи.