flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Північно-західного апеляційного господарського суду надали суддям та помічникам суддів Господарського суду Волинської області методичну допомогу в застосуванні законодавства

01 грудня 2023, 15:23

01 грудня 2023 року у приміщенні Господарського суду Волинської області відбулась зустріч щодо надання методичної допомоги суддям та помічникам суддів щодо розгляду корпоративних спорів та розгляду справ про банкрутство юридичних осіб та неплатоспроможність фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців.

Захід відбувся відповідно до вимог статті 27 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» та на виконання Плану роботи Північно-західного апеляційного господарського суду на 2023 рік.

Спікерами виступили судді Північно-західного апеляційного господарського суду Алла ГУДАК та Олена КРЕЙБУХ.

Під час надання методичної допомоги були обговорені питання кількісних та якісних показників Господарського суду Волинської області.

Судді апеляційної інстанції ознайомили з останньою практикою Великої Палати Верховного Суду з розгляду зазначеної категорії справ, а також поділилися напрацьованою практикою Верховного Суду щодо вирішення деяких спорів з майнових питань релігійних організацій.

Крім того, судді та помічники суддів у режимі «питання-відповідь» обговорили актуальні проблеми з розгляду справ в інших категоріях спорів.

В.о. голови Господарського суду Волинської області Микола ШУМ подякував суддям Північно-західного апеляційного господарського суду за надану методичну допомогу.