flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада 2023, 12:43

Шановні колеги! Дорогі співвітчизники!

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Десять років тому у серці Києва на Майдані Незалежності розпочалася хвиля протестів. Цей період став часом великих випробувань для нації, але також періодом єднання та неймовірної сили волі. Ми вшановуємо тих, хто не тільки своїми справами, а й втраченим життям продемонстрував бажання жити у вільній та демократичній державі.

Історія нашої країни насичена випробуваннями, але саме події, що розгорнулися в період 2013-2014 років, визначили новий етап розвитку українського народу. Це був час, коли мільйони людей вийшли на вулиці, щоб висловити свій протест проти корупції, авторитаризму та захоплення національних цінностей. Гідність народу перетворилася на силу, яка об'єднала серця та руки для досягнення спільної мети.

День Гідності та Свободи – це не тільки можливість згадати події минулого, але й шанс знову підтвердити свою готовність вистояти за цінності. Наше суспільство розвивається, і кожен з нас несе відповідальність за його майбутнє. Запал та віра тих, хто вистояв на Майдані, мають бути для нас натхненням у буденному житті, спонукати до прагнення свободи в кожному вчинку.

Нехай День Гідності та Свободи завжди нагадує нам, що великих перемог можна досягти лише тоді, коли ми об'єднуємося і віримо в свою силу!

 

З повагою

Микола Шум