flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз про проведення круглого столу

02 грудня 2014, 15:02
Прес-реліз
 
10 грудня 2014 року об 11.00 год. в приміщенні господарського суду Волинської області, що знаходиться за адресою: м. Луцьк, пр.Волі, 54а відбудеться круглий стіл на тему: "Актуальні питання застосування Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"при вирішенні господарських спорів зазначеної категорії.
 
Круглий стіл відбудеться за участю суддів колегії з розгляду справ про банкрутство господарського суду Волинської області, а також запрошених учасників: арбітражних керуючих, представників сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Волинській області, представників кредитних установ та представників ЗМІ у Волинській області та з повідомленням про дату, час та місце проведення круглого столу прокуратури Волинської області, прокуратури міста Луцьк, а також Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області.
 
Метою круглого столу є обговорення  проблемних та спірних питань, котрі виникають при вирішенні господарським судом спорів у справах про банкрутство суб’єктів господарювання різних форм власності, пошук шляхів їх вирішення, а також пропозиції щодо вдосконалення положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
 
Під час роботи круглого столу будуть розглянуті наступні питання:
-           Продовження строків процедури розпорядження майном та ліквідаційної процедури. Як уникнути затягування сторонами строків розгляду справи.
-           Призначення арбітражних керуючих за допомогою автоматизованої системи.
-           Неналежне виконання арбітражними керуючими покладених на них обов'язків розпорядників майна, ліквідаторів, в частині здійснення фінансового аналізу діяльності підприємств, проведення інвентаризації майна, формування реєстру вимог кредиторів, організації проведення зборів кредиторів тощо.
-           Якість підготовки матеріалів кредиторами, боржниками, іншими учасниками провадження у справах про банкрутство.
-           Узагальнення підстав подання учасниками провадження у справах про банкрутство скарг на дії арбітражних керуючих (розпорядників майна, ліквідаторів).