flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд завжди відкритий до комунікації

15 березня 2023, 11:22

З метою вдосконалення професійної  підготовки майбутніх правників, Господарський суд Волинської області співпрацює з вищими навчальними закладами міста.

Сьогодні суд відвідали студенти юридичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Зустріли майбутніх юристів суддя-спікер Валентина ДЕМ’ЯК та  начальник відділу управління персоналом Оксана СОЛОМКА.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії, де студенти дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними.

У своїй розповіді суддя-спікер Валентина ДЕМ’ЯК ознайомила майбутніх правників зі  станом здійснення правосуддя Господарським судом Волинської області підчас військового стану. Говорилось про те, що незважаючи на тяжкий час для нашої держави, суд продовжує свою роботу, а кількість розглянутих справ за цей період майже не змінилась порівняно з попереднім роком; в суді відсутні справи, розглянуті понад строки, встановлені процесуальним законодавством, за цей час в дохід державного бюджету -  стягнуто понад 10,3 млн. грн. судового збору.

У доступній формі майбутні юристи дізналися про особливості процесу в господарському судочинстві, про розгляд  справ спрощеного та наказного провадження, про судові засідання в режимі відеоконференції, а також про судові повістки та виклики за допомогою месенджера Viber  та ознайомлення з матеріалами справи  через  «Портал  Дія».

Присутнім роз’яснено як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Сподіваємося, що така співпраця сприятиме формуванню високопрофесійних фахівців в галузі юриспруденції та допоможе  розвинути високий рівень правової культури молоді,

Господарський суд Волинської області завжди відкритий до комунікації, і не залишається  осторонь  в  процесі навчання та виховання  майбутніх  правознавців!