flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здобуття студентами знань та практичних навичок у Господарському суді Волинської області

28 лютого 2023, 14:50

У Господарському суді Волинської області успішно пройшли практику 9 студентів юридичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки, що тривала з 06 лютого по  24 лютого 2023 року.

Майбутні правники ознайомились з процесом розгляду справ, порядком ведення судового засідання, викликом сторін в судове засідання, перевіркою довіреностей представників та оформленням протоколу судового засідання. Студенти  вивчали посадові обов’язки секретарів судового засідання та помічників суддів.

Також оволоділи знаннями та навичками по роботі з комп’ютерною програмою «Діловодство спеціалізованого суду», набули практичного досвіду в роботі з нормативно-методичною документацією, ознайомились із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, відправки учасникам процесу процесуальних документів, зокрема в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд», складали безліч проектів процесуальних документів тощо.

Дана практика надає майбутнім юристам можливість вивчати спеціалізацію господарського судочинства, брати участь в організації судового засідання та спілкуванні з учасниками судового процесу.
Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час  навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.