flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДП «НАІС» оновило програмне забезпечення ДРРП

02 лютого 2023, 17:01

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» 31.01.2023 оновило програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРП) в частині виправлення помилки щодо збереження коректного документу типу «Відомості з ДЗК» під час інформаційної взаємодії з Державним земельним кадастром (ДЗК).

Алгоритм дій для отримання коректного документу типу «Відомості з ДЗК» при реєстрації нової заяви не змінюється: при реєстрації нової заяви в блоці «Об’єкт речових прав» в поле «Кадастровий номер земельної ділянки» внести необхідний номер та натиснути кнопку [Отримати відомості з ДЗК], далі документ з коректною інформацією буде автоматично збережено до блоку «Супровідні документи» заяви.

Для того, щоб у вже зареєстрованій заяві, яка містить документ типу «Відомості з ДЗК» з помилковими відомостями, з’явилася коректна інформація про зазначену в заяві земельну ділянку, необхідно виконати операцію редагування заяв:

- в зареєстрованій заяві натиснути кнопку [Виконати дію], обрати операцію «редагування» та зазначити причину редагування. У заяві, яка знаходиться в стані редагування в блоці «Об’єкт речових прав» повторно отримати інформацію по зазначеному кадастровому номеру земельної ділянки.

Після виконання зазначених вище дій, раніше підтягнутий та збережений документ типу «Відомості з ДЗК», що містить помилкову інформацію, буде автоматично замінено на документ з коректною інформацією. 

Також поточним оновленням було виправлено помилку, яка виникала при проведенні верифікації РНОКПП та ПІБ фізичної особи шляхом інформаційної взаємодії з Державною податковою службою України.

Окрім того, було внесено зміни до блоку  «Об’єкт речових прав», а саме:

- поле «Тип ОНМ» було перейменовано в «Об’єкт речових прав»;

- перелік значень, що містились в цьому полі, було розширено. Відтепер, на вибір доступні наступні значення:

✔ земельна ділянка

✔ закінчений будівництвом об’єкт

✔ об’єкт будівництва

✔ майбутній об’єкт нерухомості.

При виборі одного із значень «закінчений будівництвом об’єкт», «об’єкт будівництва» або «майбутній об’єкт нерухомості» обов’язковим для заповнення стає поле «Тип об’єкта».

Звертаємо увагу, що після будь-яких оновлень системи користувачам необхідно обов’язково здійснювати очистку історії пошуків браузера (кеш).

Державне підприємство "Національні інформаційні системи"