flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд справ, які викликають суспільний інтерес

30 жовтня 2014, 11:03
Рішенням господарського суду Волинської області від 22.08.2014 року у справі  № 903/1148/13 задоволено позов Волинського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області до державного підприємства "Цуманське лісове господарство" за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Берестянської сільської ради, Головного управління Державної казначейської служби у Волинській області про стягнення 108 637,50 грн. заподіяних державі збитків.
 Стягнуто з державного підприємства "Цуманське лісове господарство" на користь Державної екологічної інспекції у Волинській області 108 637,5 грн. збитків, заподіяних державі порушенням природоохоронного законодавства внаслідок недотримання вимог ст. 9-1 Закону України "Про природно-заповідний фонд України" при здійсненні в 2012 року санітарно-оздоровчих заходів в заказнику "Кормин".
Рішення мотивоване наступним:
Положенням про ландшафтний заказник загальнодержавного значення "Кормин" передбачено, що усі роботи в заказнику здійснюються з дозволу Держуправління Мінприроди України в межах лімітів, встановлених Мінприроди України. Також, у Положенні зазначено, що на території заказника "Кормин" забороняється проведення рубок головного лісокористування. Всі роботи в заказнику здійснюються з дозволу Держуправління Мінприроди України в області та в межах лімітів, встановлених Мінприроди України.
Однак, всупереч вказаним вимогам Положення, відповідачем здійснювалась рубка дерев без відповідного дозволу та лімітів, а лише на підставі лісорубних квитків.
Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 06.10.2014 року рішення господарського суду залишене без змін.