flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-навчання спеціалістів із забезпечення зв’язків з ЗМІ (прессекретарі)

21 жовтня 2022, 12:23

З 17 по 19 жовтня 2022 року прессекретар Господарського суду Волинської участі Ольга Харкевич взяла участь у підготовці спеціалістів із забезпечення зв’язків з ЗМІ (прессекретарі) місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

Заступник директора Вінницького навчального центру Валентина Борисенко відкрила підготовку, ознайомила слухачів із темами, передбаченими навчальною програмою, та правилами проходження навчання.

Захід розпочався лекцією щодо психологічних особливостей протидії маніпуляції в діяльності прессекретарів судів, яку прочитала головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова.

Під час навчання слухачі вивчали:

  • Про принципи побудови внутрішньої та зовнішньої комунікації в суді ;
  • алгоритм дій працівників суду в разі виникнення надзвичайних ситуацій, як судам побудувати безпечний інформаційний простір в умовах війни;
  • стандарти інформаційної діяльності судів в інтернет-просторі;
  • основи кібербезпеки, визначенням кіберзлочинності та її наслідків тощо.

На завершення підготовки учасники спільно з головним спеціалістом Львіського регіонального відділення Національної школи суддів України Ганною Барабащук розглянули питання етикету спілкування працівників суду з особами з інвалідністю.  

Під час підготовки слухачі мали змогу поділитися власним досвідом роботи та налагодження судової комунікації, а також отримати відповіді на свої запитання від досвідчених фахівців.