flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо відправки судової кореспонденції

23 червня 2022, 10:53

Для того, щоб мінімізувати негативні наслідки недофінансування Господарський суд Волинської області рекомендує учасникам судових справ використовувати сучасні альтернативні способи отримання інформації з суду:

  • при зверненні до суду зазначати про всі відомі засоби зв’язку - офіційні адреси електронної пошти, номера телефонів власні та інших учасників судової справи;
  • подавати та отримувати процесуальні документи через підсистему «Електронний суд», для чого необхідно:
  1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі Судової влади України за посиланням https://id.court.gov.ua/.  та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.
  2. Одночасно звертаємо вашу увагу на необхідність отримання власного електронного цифрового підпису, оскільки, відповідно до п.2 ч.8 ст.6 ГПК України подання процесуальних та інших документів, вчинення інших процесуальних дій  в електронній формі виключно за допомогою ЄСІТС, можливе лише з використанням власного електронного цифрового підпису.

Для того, щоб контролювати перебіг судового розгляду за своєї участі сторони можуть застосовувати наступні функціонали веб-порталу судової влади України:

  • «Стан розгляду справ» на сайті суду за посиланням для перегляду поточного стану справи;
  • актуальний розклад судових засідань наявний у розділі «Список справ призначених до розгляду» - тут;

Отже, всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) можуть бути подані до суду:

- в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@vl.arbitr.gov.ua з використанням власного електронного ключа;

- через особистий кабінет в системі «Електронний суд»;

- поштою за адресою: 43010, Волинська область, м. Луцьк, пр. Волі, 54 а.

Повідомляємо, що паперовий примірник процесуальних документів (ухвала, рішення) можна отримати безпосередньо в приміщенні суду в канцелярії.

Просимо вибачення за тимчасові незручності та сподіваємось на розуміння.

Все буде Україна!