flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Круглий стіл" щодо проблеми реформування господарських судів України

22 вересня 2014, 11:19
18 вересня 2014 року в прес-центрі інформаційного агентства "ЛігаБізнесІнформ" відбувся "круглий стіл", організований Асоціацією правників України, щодо проблеми реформування господарських судів України.
У заході взяли участь заступник Голови Вищого господарського суду України Геннадій Кравчук, суддя, секретар другої судової палати ВГСУ Тетяна Дроботова і суддя ВГСУ Віталій Корсак.
В обговоренні також взяли участь Голова Вищого господарського суду України у відставці, доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України Дмитро Притика, суддя Вищого адміністративного суду України Олексій Муравйов, керуючий партнер Юридичної групи LCF Анна Огренчук, доктор юридичних наук, професор, головний науковий співробітник Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.Бурчака НАПрН України Олена Беляневич, провідні юристи та адвокати у галузі господарського права.
Під час "круглого столу" учасники обговорили питання реформування системи господарських судів, відновлення довіри до судової влади, а також важливе значення господарського судочинства для економіки України. Зокрема, як зазначили представники юридичної спільноти, наявність в Україні спеціалізованих судів зумовлено об'єктивною необхідністю. Створення системи господарських судів стало логічним наслідком розвитку економічних відносин та необхідністю захисту прав та законних інтересів суб'єктів господарювання, а функціонування цієї системи є важливою та невід'ємною частиною розвитку і зміцнення економіки нашої держави. Крім того, правники зійшлися на думці, що системі господарських судів притаманні: висока якість правосуддя, максимальне дотримання процесуальних строків, а також застосування інноваційних технологій, яке має важливе значення для учасників судового процесу.
Як зазначив у своєму виступі заступник Голови Вищого господарського суду України Геннадій Кравчук,пріоритетними завданнями для господарських судів й надалі залишаються забезпечення справедливого й ефективного правосуддя, підвищення його якості і доступності, а також відновлення рівня довіри громадськості до судової влади.