flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-семінар на тему: “Безпечний інформаційний простір в період війни”

10 травня 2022, 15:06

Працівники Господарського суду Волинської області, а саме: Олег Коритнюк, Світлана Антонюк, Альберт Гофман, Алла Гапанюк, Мирослава Полінкевич взяли участь в онлайн-семінарі для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему “Безпечний інформаційний простір в період війни”.

Семінар відкрила Оксана Польна, директорка Львівського регіонального відділення, яка, наголосила на актуальності теми семінару та зазначила, що всі з нас із початком воєнного стану відчули необхідність краще контролювати свої дії щодо збору, отримання та, особливо, поширення інформації. За два останні місяці війни ми багато разів чули, що довіряти можна лише офіційним джерелам інформації та потрібно боротися із пропагандою та фейками, які мають на меті розбалансувати наше суспільство, підірвати його єдність та готовність чинити спротив, - резюмувала керівниця.

Завданням семінару було зрозуміти алгоритм поводження із динамічним потоком інформації; вибудувати для себе правила інформаційної гігієни; проаналізувати як варто добирати джерела інформації.

Окремо висвітлювались питання інформаційної безпеки органів судової гілки влади в умовах воєнного стану; визначено правила комунікації у соціальних мережах працівниками органів системи правосуддя та з’ясовано як уберегти від деструктиву своє інформаційне поле у правовому і у психологічному сенсах.

По завершенню семінару слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.