flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Створена онлайн-платформа взаємодопомоги «Basecamp: судді та прокурори для України»

09 травня 2022, 12:31

За ініціативи європейських колег, президентів трьох комітетів Ради Європи Консультативної Ради європейських суддів (CCJE), Консультативної Ради європейських прокурорів (CCPE) та Європейської комісії з питань ефективності правосуддя (CEPEJ) створена онлайн-платформа взаємодопомоги «Basecamp: судді та прокурори для України» для безпосереднього спілкування між суддями.

Платформа є безкоштовним інструментом спілкування та взаємодії в Інтернеті, і також доступна в якості додатка для мобільних телефонів. Вона має за мету сприяти неформальному спілкуванню між українськими суддями чи прокурорами (що знаходяться в Україні чи за її межами) та суддями та прокурорами інших 45 держав-членів Ради Європи. Мовою спілкування є англійська, але переклад з української мови та на українську мову буде доступний за запитом (запит має бути адресований модератору платформи). "В ім’я солідарності між європейськими професіоналами в галузі права, ми закликаємо європейських колег надати підтримку українським колегам (будь то особистого, адміністративного, матеріального чи навіть професійного характеру) у цей надзвичайно складний для них період", - йдеться у листі.

Суддя чи прокурор, які бажають приєднатися до цієї платформи, можуть звернутися за адресою mailto: basecamp.enrollment@gmail.combasecamp.enrollment@gmail.com, щоб отримати особисте посилання для запрошення.