flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн–семінар на тему: “Проблемні питання застосування Кодексу України з процедур банкрутства”

15 листопада 2021, 16:32

 12 листопада 2021 року суддя Господарського суду Волинської області Віталій Войціховський взяв участь у всеукраїнському онлайн–семінарі “Проблемні питання застосування Кодексу України з процедур банкрутства”.

Судді Верховного суду Ніна ТкаченкоСергій Жуков та Олександр Банасько розкрили питання про відкриття провадження, порядок розгляду справ про неплатоспроможність фізичних осіб та судовий контроль у цих процедурах; особливості відкриття проваджень у справах про банкрутство щодо юридичних осіб та ознайомили з актуальною судовою практикою Верховного Суду в справах про банкрутство з участю банків.

Про правову визначеність під час оскарження судових рішень у процедурі банкрутства та застосування судової практики Європейського Суду презентацію зробила суддя Людмила Білецька тощо.
Також судді мали змогу переглянути та проаналізувати презентації на теми:

–   оскарження результатів аукціону у справах про банкрутство: суб’єкти, підстави та наслідки про судову практику в рішеннях Європейського Суду, що можуть бути використані при розгляді господарських справ

–   досудову санацію як ефективний інструмент відновлення платоспроможності боржника

–   умови та підстави для притягнення до субсидіарної відповідальності за доведення до банкрутства

–   окремі проблеми розгляду вимог кредиторів у процедурах банкрутства

–   правові аспекти відкриття провадження у справах про банкрутство юридичної особи за заявою боржника

–   окремі питання застосування мораторію на задоволення вимог кредиторів за Кодексом України з процедур банкрутства та інші особливості процедури розпорядження майном.

У ході онлайнового семінару судді обговорили також практичні питання, що виникають у повсякденній професійній діяльності суддів та судів, обмінялись думками щодо висвітлених питань.