flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-навчання на тему :“Людиноорієнтований суд”

06 жовтня 2021, 15:03

5 жовтня 2021 року суддя Господарського суду Волинської області Войціховський Віталій Антонович взяв участь у круглому столі на тему: “Людиноорієнтований суд” в онлайн-форматі через платформу ZOOM, який об’єднав суддів та працівників апаратів місцевих загальних, адміністративних, господарських та апеляційних судів, співробітників Служби судової охорони та навіть представників виконавчої влади Вінницької області.

Відкрили захід ректор Микола Оніщук, голова Ради суддів України Богдан Моніч, Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, Вінницького апеляційного суду Сергій Медвецький та заступник голови Служби судової охорони Юрій Зернов.

Круглий стіл складався з чотирьох сесій:

  1. «Реалізація суддями концепції людиноорієнтованого суду»;
  2. «Роль працівників апаратів судів у забезпеченні реалізації концепції людиноорієнтованого суду»;
  3. «Взаємодія органів державної влади, органів місцевого самоврядування та судів для реалізації публічно-сервісної людиноорієнтованої держави»;
  4. «Роль Служби судової охорони у забезпеченні реалізації концепції людиноорієнтованого суду».

У підсумку учасники та учасниці круглого столу дійшли висновку, що повна реалізація ідеї людиноорієнтованого суду дозволить стати українським судам відкритішими, доступнішими та налагодити зв’язок з громадянами. А це сприятиме росту довіри до правосуддя.