flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-підготовка помічників суддів місцевих господарських судів

20 вересня 2021, 11:17

Помічники суддів Господарського суду Волинської області, а саме: Олександр Гримайло, Ольга Плейтух, Юлія Боснюк та Світлана Коломейчук пройшли онлайн-підготовку помічників суддів місцевих господарських судів, що тривала з 13-17 вересня 2021 року.
У ході навчання учасники здобули багато корисної та цікавої інформації щодо:

  • Антикорупційного законодавства та практики його застосування щодо державних службовців органів судової влади. Правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя. Законодавчі обмеження для суб’єктів, на яких поширюється дія Закону України “Про запобігання корупції”. Відповідальність за порушення антикорупційного законодавства.
  • Український правопис: зміни та доповнення. Українське ділове мовлення.
  • Використання технічних засобів у роботі суду. Фіксація судового процесу за допомогою технічних засобів. Модифікації електронного кабінету секретаря судових засідань. Порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу та результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання. Протокольна форма фіксації судового процесу у випадках неможливості фіксування за допомогою технічних засобів. Роздруківка технічного запису судового засідання.
  • Ефективне управління  часом  (тайм-менеджмент). Планування  та  досягнення  мети.  Методики  оптимізації робочого часу, побудова стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку.
  • Судові витрати. Деякі питання застосування Закону України “Про судовий збір”: визначення розміру, порядок сплати та повернення судового збору, його відстрочення та розстрочення, зменшення розміру та звільнення від сплати судового збору.
  • Особливості застосування у судовій системі законів України “Про звернення громадян” та “Про доступ до публічної інформації”. Розмежування звернень та запитів відповідно до Закону України “Про звернення громадян” та Закону України “Про доступ до публічної інформації”.
  • Особливості розгляду корпоративних спорів. Підвідомчість та підсудність справ, що виникають з корпоративних відносин.
  • Розгляд справ, що виникають з договірних правовідносин. Переддоговірні спори тощо.