flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги арбітражних керуючих

14 липня 2014, 17:08

У зв’язку з численними зверненнями громадян та органів Пенсійного фонду України, господарський суд Волинської області звертає увагу на наступне:

Приписами ст. 48 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що до винесення господарським судом ухвали про ліквідацію юридичної особи-банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або з уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання.

Недотримання зазначеної норми призводить до втрати громадянами–пенсіонерами трудового та страхового стажу, оскільки періоди роботи на підприємствах–банкрутах, де не збережені документи, не враховуються органами Пенсійного фонду під час призначення пенсії.

      З метою недопущення порушень конституційних прав громадян господарський суд звертає увагу арбітражних керуючих на необхідність дотримання вимог ст. 48 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».