flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання пленуму Вищого господарського суду України

14 липня 2014, 11:53

     10 липня 2014 року в приміщенні Вищого господарського суду України відбулося чергове засідання пленуму Вищого господарського суду України, на яке було запрошено керівництво місцевих та апеляційних господарських судів України. Від господарського суду Волинської області участь у роботі пленуму Вищого господарського суду України брав голова господарського суду Волинської області Шум Микола Сергійович.

       В роботі пленуму Вищого господарського суду України також брали участь: Анатолій Анатолійович Ємець - в.о. секретаря Судової палати у господарських справах Верховного Суду України, Олександр Миколайович Нечитайло - Голова Вищого адміністративного суду України, Борис Іванович Гулько - Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Зеновій Васильович Холоднюк - Голова Державної судової адміністрації України, Валентина Миколаївна Сімоненко - Голова Ради суддів України.

        Під час засідання розглянуто питання призначення секретаря пленуму Вищого господарського суду України. Нещодавно обраний голова ВГСУ Богдан Юрійович Львов склав із себе повноваження секретаря пленуму, які він виконував до цього часу. Новим секретарем обрано суддю другої палати Вищого господарського суду України Ларису Іванівну Рогач.

       Також було обговорено подальшу співпрацю з суддями Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ і Вищого адміністративного суду України при підготовці відповідних постанов з метою забезпечення єдності судової практики.

          Доповідаючи про підсумки роботи господарських судів України у 2013 році, в першому півріччі 2014 року та завдання на друге півріччя 2014 року, Голова Вищого господарського суду України Богдан Юрійович Львов зазначив, що впродовж зазначеного періоду господарські суди забезпечили на належному рівні здійснення правосуддя на засадах верховенства права, право на справедливий суд та захист прав і охоронюваних законом інтересів учасників господарських правовідносин, гарантованих Конституцією, міжнародними договорами та законами України.

        Статистичні показники за 2013 рік та перше півріччя 2014 року яскраво свідчать, що Вищого господарського суду України забезпечується єдність судової практики, злагодженість і стабільність у роботі. Значне збільшення числа звернень у суди з вирішення господарських спорів є переконливим доказом довіри суб'єктів господарювання до системи господарських судів України.

          Пленумом затверджено Положення про Науково-консультативну раду Вищого господарського суду України, визначено її персональний склад та обговорено зміни у складі редакційної колегії офіційного друкованого органу Вищого господарського суду України "Вісник господарського судочинства".