flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-підготовку секретарів судового засідання

11 червня 2021, 16:24

Секретарі судового засідання Господарського суду Волинської області, а саме: Ольга Харкевич, Марина Русинчук та Марія Вижовець пройшли онлайн-підготовку  секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів, що тривала з 7-11 червня 2021 року.

У ході навчання учасники здобули багато корисної та цікавої інформації щодо:

  • Цивільної, господарської та адміністративної юрисдикції: найпоширеніші помилки у визначенні юрисдикції, проблеми розмежування. Направлення справ за підсудністю для розгляду іншим судом.
  • Судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів. Проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві. Взаємодія зі ЗМІ, організація судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ.
  • Концепція побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Робота в ЄСІТС: модулі “Електронний суд”, “Електронне діловодство”, “Фіксація судового засідання технічними засобами”. Робота з електронною справою.
  • Використання технічних засобів у роботі суду. Фіксація судового процесу за допомогою технічних засобів. Модифікації електронного кабінету секретаря судових засідань Порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу та результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання. Протокольна форма фіксації судового процесу у випадках неможливості фіксування за допомогою технічних засобів. Роздруківка технічного запису судового засідання.
  • Психологія діяльності працівників апаратів судів. Основи ефективних комунікацій в професійній діяльності працівників апаратів судів. Вирішення конфліктів. Психологічний аспект комунікацій, міжособистісних відносин секретаря судових засідань в професійній діяльності тощо.