flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Динаміка розгляду господарським судом Волинської області справ про банкрутство

19 червня 2014, 16:28

Динаміка розгляду господарським судом Волинської області cправ про банкрутство

Господарським судом Волинської області проведено узагальнення динаміки надходження на адресу суду у період п’яти місяців 2014 року заяв про визнання банкрутами суб’єктів господарювання, стану розгляду справ про банкрутство, які перебувають у провадженні суду.

У період часу з 1 січня 2014 року по 31 травня 2014 року до господарського суду Волинської області в порядку, визначеному Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", надійшла 21 заява про порушення судом провадження у справі про визнання банкрутами суб’єктів господарської діяльності різних форм власності.

Із двадцяти однієї заяви, що надійшли, господарським судом прийнято до розгляду 16 заяв про порушення справ про банкрутство, 5 заяв повернуто без розгляду.

З-поміж заяв, прийнятих до розгляду у зазначений період, 3 заяви про порушення справи про банкрутство залишено без розгляду, за 13 заявами порушено провадження у справах про банкрутство.

Протягом вказаного періоду господарським судом Волинської області в порядку, визначеному Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано 11 оголошень про порушення справ про банкрутство господарюючих суб’єктів.

В узагальнюючий період господарським судом Волинської області у трьох справах винесено ухвали про затвердження реєстру вимог кредиторів боржників, визнано вимоги до боржників на суму 29 007 332,44 грн.

Всього впродовж звітного періоду господарським судом було винесено 3 постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

В проміжок часу з 1 січня 2014 року по 30 травня 2014 року господарським судом Волинської області на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано 13 повідомлень про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Господарським судом за наслідками розгляду у звітний період справ про банкрутство, провадження у 15 справах припинено у зв’язку із затвердженням звітів ліквідаторів та ліквідаційних балансів, що, в свою чергу, супроводжувалось ліквідацією підприємств, як суб’єктів господарської діяльності.