flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у Всеукраїнському семінарі для суддів апеляційних та місцевих господарських судів на тему: “Проблемні питання розгляду спорів, пов’язаних із забезпеченням виконання зобов’язань”.

29 березня 2021, 11:06

26 березня 2021 року судді Господарського суду Волинської області, а саме: суддя Валентина Дем’як, суддя Інна Якушева та суддя Андрій Вороняк взяли участь у Всеукраїнському семінарі для суддів апеляційних та місцевих господарських судів на тему: “Проблемні питання розгляду спорів, пов’язаних із забезпеченням виконання зобов’язань”.

Семінар розпочав суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, доктор юридичних наук, професор Віталій Уркевич аналізом практики Верховного Суду щодо способів захисту прав та інтересів  іпотекодержателя.

Кандидат  юридичних наук, доцент кафедри цивільного права №1 НЮА імені Ярослава Мудрого, член Науково-консультативної ради при Верховному Суді Олег Печений розповів про проблеми співвідношення засобів забезпечення виконання зобов’язань із правовими наслідками порушення на прикладі застосування статті 625 Цивільного кодексу  України та про деякі  питання  застосування  поруки як способу  забезпечення виконання  зобов’язань.

Також, під час заходу були детально розглянуті актуальні питання, пов’язані  із вирішенням спорів, що виникають із договорів гарантії та проблемні питання, які виникають у спорах, пов’язаних із забезпеченням виконання зобов’язань тощо.