flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Заїки Анатолія Васильовича та Товариства з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро”!

10 травня 2023, 14:29

Господарський суд Волинської області повідомляє Заїку Анатолія Васильовича та Товариство з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро”, що ухвалою Господарського суду Волинської області від 09.05.2023 відкрито провадження у справі № 903/394/23  за позовом Акціонерного товариства “Юнекс Банк” до Товариства з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро” та Фізичної особи Заїки Анатолія Васильовича про стягнення 3019978грн. 11коп.

 

З текстом ухвали можна ознайомитися нижче.

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua   Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

 

09 травня 2023 року                                               Провадження 9/903/394/23

 

Суддя Господарського суду Волинської області  Слободян О. Г., розглянувши матеріали справи №903/394/23

за позовом Акціонерного товариства “Юнекс Банк”

до відповідачів: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро”

2) Фізичної особи Заїки Анатолія Васильовича

про стягнення 3019978грн. 11коп.

встановила: АТ “Юнекс Банк” (позивач) звернувся до суду з позовом про стягнення солідарно з ТОВ “Зав-Агро” (відповідача 1) та фізичної особи Заїки Анатолія Васильовича (відповідача 2) 3019978грн. 11коп., з яких: 917813грн. 89коп. простроченої заборгованості з відшкодування вартості об’єкту лізингу, 1676007грн. 22коп. заборгованості зі сплати майбутніх лізингових платежів, 130065грн. 61коп. коригування нарахованої комісії у зв’язку зі зміною курсу валюти та 296091грн. 39коп. заборгованості зі сплати комісії (процентів), а також 45299грн. 67коп. витрат по сплаті судового збору.

В обгрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачами  зобов’язань щодо сплати лізингових платежів згідно індивідуальної частини договору фінансового лізингу (для фінансування об’єктів лізингу у гривні з прив’язкою до іноземної валюти) №0.20.0222.ЮО_Л від 07.02.2022р. та договору поруки №0.19.0222.ЮО_ЛП.

Ухвалою суду від 20.04.2023 позовну заяву АТ “Юнекс Банк” (вх.№01-52/449/23 від 18.04.2023р.) залишено без руху та надано позивачу строк 10  днів з дня вручення йому вказаної ухвали для усунення недоліків, а саме: надати суду докази, які підтверджують відправлення відповідачу- фізичній особі Заїці Анатолію Васильовичу копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Ухвалою суду від 20.04.2023р. постановлено звернутися до Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Державної міграційної служби України із запитом щодо доступу до персональних даних фізичної особи Заїки Анатолія Васильовича (ххххх) за формою, наведеною в додатку № 3 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених Постановою КМУ № 207 від 02.03.2016р. Зобов'язати Департамент з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Державної міграційної служби України надати інформацію про місце проживання (перебування) фізичної особи Заїки Анатолія Васильовича (ххххх).

08.05.2023р. позивач- АТ “Юнеск Банк” надіслав на адресу суду заяву (вх.№01-75/2696/23), в якій зазначив, що згідно інформації, наявної у позивача (копія паспорта Заїки А.В., яка додана до матеріалів Позовної заяви), Заїка Анатолій Васильович зареєстрований за адресою: ххххх.

У зв’язку із повномасштабним військовим вторгненням РФ на територію України, частина областей та населених пунктів України перебувають в тимчасовій окупації, відтак поштове сполучення з такими територіями відсутнє. Зокрема відсутнє поштове сполучення з ххххх.

АТ “ЮНЕКС БАНК” позбавлений можливості надіслати Відповідачу-2 копію позовної заяви і доданих до неї документів засобами поштового зв’язку та надати належні докази такого відправлення у відповідності до вимог п.1. ч.1 статті 164 ГПК України.

Якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників судової справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час та місце судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

08.05.2023р. на виконання вимог ухвали суду від 20.04.2023 Департаментом з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Державної міграційної служби України надано відповідь щодо запитуваної судом інформації, де вказано, що станом на 29.08.2019 місце проживання Заїки Анатолія Васильовича (ххххх), значиться за адресою: ххххх.

Відповідно до п.21 розділу XI “Перехідні положення”  Господарського процесуального кодексу України особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються законами України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції".

Згідно зі ст. 12-1 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”:

  1. Якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

  1. Учасники справи, остання відома адреса місця проживання (перебування) чи місцезнаходження яких знаходиться на тимчасово окупованій території і які не мають офіційної електронної адреси, повідомляються про ухвалення відповідного судового рішення шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень або шляхом розміщення тексту відповідного судового рішення на офіційному веб-порталі судової влади України, з урахуванням вимог, визначених Законом України "Про доступ до судових рішень", у разі обмеження доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень.

З моменту розміщення такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення.

  1. Передбачений цією статтею порядок виклику в суд та повідомлення про судове рішення може застосовуватися стосовно інших учасників судового процесу, адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи яких знаходиться на тимчасово окупованій території, якщо від цього залежить реалізація ними своїх процесуальних прав і обов’язків.

Відповідач, зареєстроване місце перебування чи місцезнаходження якого невідоме, викликаються до суду через оголошення на офіційному вебпорталі “Судова влада України”, про що позивач просив у позовній заяві.

З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно ч.ч.1-3 ст.120 ГПК суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов’язковою. Суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов’язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Керуючись ст.ст. 12, 176-178, 181, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, п. 21 “Перехідних положень” Господарського процесуального кодексу України, ст. 12-1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", суд

                                                             ухвалив:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
  2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.
  3. Підготовче засідання призначити  "08" червня 2023 р. о 10:30год.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області за адресою: м. Луцьк, пр. Волі 54А, в залі судових засідань №209.

  1. Встановити позивачу строк в 5 днів з дня отримання відзивів, для подання відповіді на відзив (за наявності), із урахуванням вимог ст.166 ГПК України. Надати суду відповідь на відзив та докази надіслання відповіді відповідачу.
  2. Встановити відповідачам строк до 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, для подання відзиву на позов, із урахуванням вимог ст.165 ГПК України. Надати суду відзив та докази надіслання відзиву позивачу; всі письмові, електронні та інші докази, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз’яснити відповідачам, що у разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними у справі матеріалами.

  1. Розмістити ухвалу на веб-сайті Судової влади України, на якому розмістити у т.ч. відповідне оголошення з метою доведення до сторін зміст даної ухвали суду.

З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

  1. Визнати явку сторін у судове засідання на їх розсуд.

 

            Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.